Magic Portals

Johdanto

Jos olet kiinnostunut mystiikasta ja fantasiasta, ja kenties nautit World of Warcraft -tyylisten pelien pelaamisesta, olet tullut oikeaan paikkaan. Tunnettu ruotsalainen pelivalmistaja Net Entertainment julkaisi vuoden 2013 kesällä velhoja, lohikäärmeitä ja ennustuspalloja vilisevän slotin nimeltä Magic Portals tuodakseen pöytään jotain näistä teemoista pitäville rahapelaajille. Euroopan kenties suurimpana ja maineikkaimpana kasinopelien tuottajana NetEntin julkaisut ovat lähes poikkeuksetta jonkin asteisia menestyksiä, mutta Magic Portals on selkeästi yksi suosituimmista ja pelatuimmista kolikkopeleistä yhtiön valikoimassa. Tämän slotin nimi tulee sen ensimmäisen sekä viimeisen kelan toisella rivillä olevista leimuavista maagisista portaaleista, joiden kohdille pysähtyvien symboleiden seuraamisesta pelaaja huomaa nopeasti tulevan pelin varsinainen kiintopiste.

Magic Portalsin ulkoasu on teemalleen ominaiseen tyyliin mystinen ja täynnä jonkinlaista sähköistä taikuutta. Myös jännitystä ylläpitävä, sopivan tasainen ja rauhallinen taustamusiikki noudattaa samaa linjaa. Ominaisuuksiltaan Magic Portals on kuitenkin pidetty varsin perinteisenä ja mutkattomana eikä siitä löydykään mitään turhaa tai ylimääräistä. Pelisymboleita siinä on aika kohtuullinen määrä: ne koostuvat kolmesta eri värisestä taikapallosta, kolmesta eri taikaolennosta sekä kahdesta noidasta ja yhdestä velhosta, joista muodostuvat voittolinjat tuovat pelaajalle kaikkein muhkeimmat kolikkovoitot. Slotissa on perinteiseen tapaan sekä scatter-symboli että wild-symboli, joista kummatkin tunnistetaan kyseisistä teksteistä, mutta monissa muissa sloteissa pyörivä bonussymboli loistaa poissaolollaan. Erilaisia merkkejä on siis runsaasti pelaajien iloksi.

Panokset ja voittolinjat

NetEntin kolikkopelejä aiemminkin pelanneille Magic Portalsin tarjoamat panosmahdollisuudet tuntuvat melko järkeviltä ja selkeiltä. Level-nappulasta pääset valitsemaan panostason väliltä 1-10, kun taas Coin Value -painike määrittelee yhden kolikon arvon. Kolikon arvo voi liikkua välillä 0,01 € – 1 €. Näitä summia säätämällä voit siis valita, kuinka paljon pistät peliin per kierros. Pienin mahdollinen panos on 0,25 € ja suurin mahdollinen 250 €. Peli sopii siis monelle erilaiselle budjetille. Maksimipanoksen saat automaattisesti käyttöön selkeästi merkatusta Max Bet -painikkeesta. Voittolinjoja Magic Portalsissa on kiinteät 25 kappaletta. Pelaaja ei siis pääse vaikuttamaan siihen, kuinka monta panoslinjaa hän haluaa ottaa käyttöönsä, vaan kaikki 25 ovat automaattisesti mukana jokaisella kierroksella.

Ulkoasu ja teema

NetEntin sloteissa voi aina luottaa siihen, että graafinen puoli on kunnossa – eikä Magic Portals ole tässä asiassa poikkeus. Pelin ulkoasu on yleisilmeeltään synkeä, mutta sen keloilla pyörivät symbolit – etenkin maagiset taikapallot – tuovat pimeyteen sähköisiä värejä. Taustaa ei kelojen takaa juuri näy, minkä vuoksi se on vain pelkistetty tähtitaivas. Slotin äänimaailma on jokseenkin pahaa enteilevä, mutta voittolinjojen muodostumista kuvaava ääni on hieman optimistisempi kilahdus pelaajalle. Liian monimutkaiset taustamusiikit alkavat usein rasittaa hyvinkin nopeasti, mutta Magic Portalsia suunnitellessaan NetEnt ei ole sortunut tähän. Pelin äänimaailma on sen verran neutraali ja yksinkertainen, ettei siitä tarvitse vaimentaa ääniä edes pidemmän pelisession aikana.

Bonustoiminnot

Koska Magic Portalsista puuttuu monista nykyajan sloteista löytyvä bonuspeli, sen jännittävin ominaisuus on ehdottomasti itse taikaportaalit. Tässä Magic Portals Wild Transformation -toiminnossa tarkoitus on saada kaksi samaa symbolia – ja mieluiten tietysti kaksi hyvin maksavaa symbolia – pysähtymään kummallekin portaalille. Jos onnistut tässä, sekä portaaleiden kohdille pysähtyneet, että muilla keloilla olevat samat symbolit muuttuvatkin wild-merkeiksi auttaen muodostamaan voittolinjoja. Muunlaisia wildeja pelistä ei löydykään. Wild Transformation ei toimi scatter-symbolien kanssa, vaan taikaportaaleiden kohdille pysähtyessään ne aktivoivat välittömästi 10 ilmaiskierrosta. Koska molemmat bonustoiminnot aktivoituvat ainoastaan portaaleiden kohdalla, pelaaja huomaa nopeasti seuraavansa ainoastaan portaaleita muualle pysähtyvien symboleiden jäädessä toisarvoisiksi, joten niihin keskittyy päähuomio.

Hyvät puolet

Magic Portalsissa näkee hyvinkin selkeästi, että kolikkopelistä on kuin onkin mahdollista saada todella yksinkertainen ja ominaisuuksiltaan koruton ilman, että se on kuitenkaan millään muotoa tylsä. Päin vastoin, Magic Portals on varsin koukuttavaa pelattavaa nimenomaan sen portaalien takia. Niille ei ole lainkaan vaikea saada pysähtymään kahta samaa symbolia, mikä merkitsee lukuisia pieniä voittoja pelaamisen aikana. Täysin tyhjiä arpoja tulee siis todella harvoin. Peli on yksinkertaisuutensa ja panosmahdollisuuksiensa vuoksi erinomainen valinta esimerkiksi kolikkopeleihin vasta tutustuville sekä hieman pienemmällä riskillä pelaaville. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö kokeneemmatkin pelaajat voi nauttia siitä. Pelin takaisinmaksuprosentti 96,6 % ei myöskään ole ollenkaan hullumpi.

Huonot puolet

Koska Magic Portals sisältää wildit ja scatterit, joita jokaisen slotin pitäisi sisältää, on vaikea keksiä huonoja puolia, jotka ratkaisevasti vaikuttaisivat pelikokemukseen. Toki joku kaipaa peliltään monimutkaisempia bonusominaisuuksia ja kenties jopa erillistä bonuspeliä, toinen kaipaa isoja progressiivisia voittopotteja ja kolmas räväkämpää animointia. Näitä Magic Portals ei tarjoa. Voimme myös kuvitella, että pelin teema, jota ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua kovin houkuttavaksi, karsii pois jonkin verran pelaajia. Hieman pienempi minimipanos voisi myös laajentaa Magic Portalsin pelaajakuntaa myös sellaisiin pelaajiin, jotka nauttivat pienellä budjetilla pelaamisesta. Lisäksi slotin bonusominaisuuksien ollessa varsin vähäiset, olisi mukavaa, että ilmaiskierroksia annettaisiin onnenpotkun sattuessa enemmän kuin 10 kappaletta.

Yhteenveto

Magic Portals on teemansa vuoksi varmasti mielipiteitä jakava ja kenties yleisesti ottaen hieman nuorempaan makuun soveltuva slotti. Pelin kulku on kaikessa yksinkertaisuudessaan suorastaan koukuttava, mihin tietysti vaikuttavat pitkin peliä tulevat pienet voitot. Emme jääneet kaipaamaan mitään sen monimutkaisempia erikoisominaisuuksia.

Suuria voittopotteja havitteleville tai moniulotteisemmista tai hektisemmistä kolikkopeleistä nauttiville emme välttämättä suosittelisi Magic Portalsia ensimmäisenä valintana. Sen sijaan suosittelisimme sitä sinulle, joka pidät fantasiapeleistä, -kirjoista tai -elokuvista, koet mystiikan ja taikuuden sinulle mieleisiksi teemoiksi ja osaat ottaa ilon irti aavistuksen monotonisesta ja samalla hyvinkin hypnoottisesta pelaamisesta. Pidä mielessä, että ennen kuin pistät peliin rahapanosta, sinulle on mahdollisuus kokeilla sitä ilmaiseksi.