Jack Hammer

Johdanto

Jack Hammer on yksi NetEntin suosituimmista kolikkopeleistä. Sen keskiössä on yksityisetsivä Jack Hammer, joka yrittää saada kiikkiin pahaa Dr. Wüteniä ja siinä sivussa selvittää muita alamaailman rikoksia. Pelissä pelaajalla on mahdollisuuksia voittaa tasaisesti sekä pieniä että huumaavan suuria voittoja. Aluksi se voi vaikuttaa tavanomaiselta kolikkopeliltä, mutta siinä on mielenkiintoisia lisämausteita. Lisäominaisuuksia ovat paitsi tutut ilmaispyöräytykset kertoimilla ja wild-kuvakkeet, myös omalaatuinen Sticky Win -toiminto. Jack Hammer on nauttinut niin suurta suosiota pelaajien keskuudessa, että siitä on kehitetty myös erikseen mobiiliversio sekä jopa jatko-osa Jack Hammer 2, mutta tämä arvostelu keskittyy lähinnä alkuperäiseen ykkösosaan. Suosittuna pelinä löydät sen kaikilta suurilta kasinoilta.

Kuten mainitsimme, Jack Hammerin omalaatuisuuden takaa erityisesti Sticky Win -toiminto. Se tarkoittaa, että jos luvassa on pieni voitto – vaikkapa kolme kuvaketta peräkkäin – ei kiekkojen pyöriminen lopukaan siihen, vaan ne jatkavat pyörimistä niin kauan, että uusia voittavia kuvioita ei ilmesty. Eli jos seuraavalla kierroksella voittolinjan jatkeeksi ilmestyy neljäs kuvio, jatkuu pyöriminen edelleen. Parhaimmillaan se kestää niin kauan, että koko pelikenttä on täynnä samaa kuviota, jolloin pelaaja voittaa ison jättipotin – sitä isomman, mitä arvokkaammasta voittosymbolista on kyse. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pieniä voittoja ei tule niin usein kuin joissakin muissa peleissä, koska on melko todennäköistä, että jollekin linjalle muodostuu lisäpyöräytyksellä uusi voittosymboli ja kiekot jatkavat pyörimistään.

Jack Hammer tarjoaa mahdollisuuden jättivoittoihin

Alkuperäisessä Jack Hammerissa on viisi rullaa ja 25 voittolinjaa, joihin kuuluvat muun muassa tutut suorat vaakalinjat ja kolmiomuodostelmat. Voittosymbolien ei tarvitse osua toisiinsa edes kulmikkain, joten on mahdollista voittaa myös pelkästään ala- ja ylärivien symboleista muodostuvista linjoista. Panostaminen tapahtuu NetEntin tyyliin kolikoissa, joiden arvoa voi säätää. Minimipanos linjaa kohden on yksi kolikko, jonka pienin mahdollinen arvo on yksi sentti ja suurin yksi euro. Tässä pelissä ei voi kuitenkaan panostaa vain yhdelle linjalle, joten minimipanos kierrokselle on 0,25 €. Maksimipanostus on kymmenen kolikkoa, mikä tarkoittaa, että suurin mahdollinen panostus yhdelle kierrokselle on huimat 250 €. Pelissä on toimintoina tarjolla myös automaattinen peli, nopeampien pyöräytysten tila ja vasenkätinen tila.

Ulkoasu alamaailmasta tuttu

Pelin grafiikka on ottanut vaikutteita sarjakuvamaisesti kuvitetusta alamaailmasta. Sen symboleita ovat päähenkilö Jack Hammerin ja päävastustaja Dr. Wütenin lisäksi muun muassa ilmalaiva, sanomalehti, lehtimies ja myrkkypullo. Symbolit ovat hyvin piirrettyjä ja ilmeikkäitä, kuten NetEntin graafisen suunnittelun tyyliin kuuluu. Grafiikka on varsin värikästä, mutta ei kuitenkaan silmiä häiritsevää.

Symbolit on helppo erottaa toisistaan ja pysyä tulossa olevista voitoista perillä. Asetuksissa on tarjolla myös automaattinen pelitila, nopeutettujen kierrosten tila sekä vasenkätinen tila. Äänimaailma tuo mieleen animaatioiden ääniefektien kaltaiset soundit, joista esimerkiksi Sticky Win -toiminnon aktivoituminen ja vapaapelien saaminen on helppo tunnistaa. Kaiken kaikkiaan peli on NetEntin luovan suunnittelun tyyliltä laatutyötä.

Ei varsinaista bonuspeliä

Jack Hammerissa ei ole varsinaista bonuspeliä, mutta bonusrohmuillakaan ei ole syytä huoleen. Sticky Win -toiminnon voi katsoa olevan äärimmäisen usein toistuva bonuspeli, sillä se eroaa tavallisista kierroksista tarjoten mahdollisuuden jättipotteihin ja tuo mukanaan tiheää jännitystä. Siinä saa myös ”rahoilleen vastinetta”, sillä parhaimmillaan Sticky Win -kierrokset kestävät pitkään voittosymbolien yhä lisääntyessä. Myös vapaakierrokset ovat varsinaista ilotulitusta, sillä niitä voi ansaita jopa 30 ja niiden voitot ovat kolminkertaisia. Ilmaiskierroksia ansaitakseen tarvitsee niitä kuvastavia symboleita saada kasaan viisi, mutta Sticky Win aktivoituu jo kolmella symbolilla, jotta niiden saaminen ei olisi liian vaikeaa. Mukana on myös tuttu wild, joka korvaantuu millä tahansa tilanteeseen sopivalla symbolilla.

Jack Hammer on suosittu – ja syystä

Jack Hammer on ansainnut suosionsa ja jatko-osansa. Se tarjoaa Sticky Win -toiminnon myötä kokonaan erilaisen pelikokemuksen kuin moni muu kolikkopeli. Sen grafiikka ja hahmot ovat miellyttävää katsottavaa, mutta samalla sopivan rentoja ja lennokkaita. Monia pelaajia viehättää mahdollisuus voittaa kerralla isoja voittoja, jotka mahdollistavat muun muassa avokätiset vapaakierrokset, joiden voitot on varustettu kolmen kertoimella ja niitä on mahdollista saada jopa 30. Kaiken kaikkiaan peli on oikein hauskaa vaihtelua muiden pelien tavoilla muodostaa voittoja ja varmasti juuri siksi niin monen suomalaispelaajankin suosikkeja. Pelistä on erikseen kehitetty mobiiliversio ja jatko-osa. Jos kaipaa lisää voittolinjoja, kannattaakin kokeilla jatko-osaa, jossa niitä on noin nelinkertainen määrä.

Ei sovi aivan kaikille

Siinä missä moni pelaaja rakastaa Sticky Win -toimintoa, ei se sovin aivan kaikille pelaajille. Kun pelissä ei ole yhtä varsinaista bonuspeliä, vaan usein toistuva Sticky Win, ei siinä ole yhtä suurta tavoitetta, jota kohti pelaaja menisi ja jota joka kierroksella toivoisi. Toisaalta vapaakierrosten metsästys voidaan katsoa tällaiseksi tavoitteeksi. Lisäksi välillä pelaajasta voi tuntua, että ilmaiskierroksilla voittoja tulee huomattavasti harvemmin kuin normaalissa pelissä. Pelin äänet katkeilevat silloin tällöin. Linjat ovat hieman epäloogiset ja niistä on välillä vaikea pysyä perillä, vaikka ne löytyvät ohjeista. Linjat voisi saada näkyviin myös pelitilassa esimerkiksi linjan kuvaketta näpäyttämällä. Myös linjojen valitseminen olisi toiminto, josta moni pelaaja pitäisi.

Kokeile alamaailman menoa turvallisesti

Jack Hammer on hauska tapa vierailla alamaailman syövereissä turvallisesti. Se tarjoaa miellyttävän ja toivon mukaan pitkän pelikokemuksen, jossa on mahdollisuus myös voittaa kerralla runsaasti Sticky Win -toiminnon ja kolminkertaisten vapaapelien myötä. Se sopii pelaajalle, joka on etsinyt erilaista kolikkopeliä tavanomaisempien pelien rinnalle kokeiltavaksi. Slotti sopii grafiikkansa puolesta varmasti sarjakuvien rakastajalle, mutta visuaalisuus ja äänimaisema tekevät siitä viihdyttävää kautta linjan kenelle tahansa. Suosiosta kertoo se, että pelistä on rakennettu erikseen myös mobiiliversio ja jopa jatko-osa, jossa on enemmän voittolinjoja. Pelin palautusprosentti on 97 %, joka on miellyttävän korkea ja auttaa voittojen metsästämisessä. Jack Hammer on NetEntin todellista laatutyötä – hyppää seikkailun ja löydät mahdollisesti uuden suosikkisi!