1429 Uncharted Seas -kolikkopeli

1429 Uncharted Seas tuo jännittävän aarrejahdin makua pelaamiseen

Tule mukaan jännittävään seikkailuun, valtaa keskiajan merihirviöt ja voita rahaa jännittävässä aarrejahdissa vanhan ajan tutkimusretken hengessä. Vuonna 2014 ruotsalaisen ohjelmistokehittäjän Thunderkickin valmistaman pelin graafisessa asussa on Kolumbuksen retken tunnelmaa, vaikka tietysti vuosiluvun pitäisi olla toinen; pelaaja voi kuitenkin kuvitella, että on lähdössä etsimään uusia mantereita tuntemattomien merten takaa monta vuotta ennen historiallista löytöretkiä. Tästä laadukkaasta slotista löytyy viisi kelaa ja kolme riviä, kun taas voittolinjoja on 25. Nämä tarjoavat pelaajalla mahdollisuuden korkeihin voittoihin, ja tässä hauskassa pelissä ne eivät ole suinkaan naurettavia: pelin palautusprosentti on 98,5 %, mikä on huikeaa muihin hedelmäpeleihin verrattuna. Sen lisäksi tämä kolikkopeli tarjoaa jännittäviä ilmaiskierroksia, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia muhkeaan voittoon.

1429 Uncharted Seas -kolikkopeliä voi helposti pelata eri laitteissa, sillä se muokkautuu saumattomasti niin tietokoneen kuin mobiililaitteen näyttöön; saat sen toimimaan vaikkapa iPadilla tai Androidilla toimivalla kännykällä. Myös pelin asetukset antavat mahdollisuuden säätää nopeutta ja grafiikan tasoa: pelaaja voi omasta laitteesta ja verkkoyhteydestä riippuen valita kolmen eri tason välillä. Erinomaista tässä kolikkopelissä on juuri sen huolella toteutettu graafinen ympäristö. 1429 Uncharted Seas -slotin peliruutuna on, toisin kuin melkein kaikissa muissa hedelmäpelissä, vanha kartta merihirviöineen ja mystisine symboleineen. Salaperäisen tunnelman luo sen lisäksi tämän slot-pelin äänimaailma. Aloita pelaaminen heti ja kohta löydät itsesi tutkimusmatkalla kartoittamattomilla vesillä – varsin tutustumisen arvoinen kolikkopeli.

Panokset ja voittolinjat

Tässä ensi luokan slot-pelissä jännitystä tuovat yhteensä 25 kiinteää voittolinjaa. Jos ja kun voitto osuu pelaajan kohdalle, voittosumma tulee näkyviin samalla, kun voittolinja korostuu peliruudulla. Pelaaja voi lisätä tai pienentää panostaan pelin aikana milloin tahansa. Kymmenen senttiä on pienin mahdollinen panos yksittäisellä kierroksella, mutta suurin summa, jonka voi panna pyörimään, on 200 euroa. Se onnistuu helposti avaamalla panostaulukko ja valitsemalla sopiva summa näiden väliltä. Pelissä on myös tuottavia bonuspelejä. Vaikka 1429 Uncharted Seas ei tavallaan sisällä progressiivista jackpotia, se antaa kuitenkin mahdollisuuden kerätä mielekkäät voitot omaan kukkaroon. Jos itse pelaaminen joskus väsyttää, peliin voi asettaa autoplay-toimintoa ja automaatiisesti käynnistää uusia kierroksia, viidestä viiteen tuhanteen.

Ulkoasu ja teema

1429 Uncharted Seas -hedelmäpeli alkaa hauskalla ja viimeisen päälle tehdyllä animaatiolla ja tunnelmaan sopivalla soundtrackilla: laivan komentajan puupöydälle kartta levittyy pelaajan eteen. Tämä vanha kartta onkin pelin ruudukko, mikä tuo tuoreutta ja innovatiivisuutta tuttuihin hedelmäpelitoimintoihin. Koko peli on itse asiassa täynnä erilaisia animaatioita monen toiminnon yhteydessä. Peliruudussa esiintyviin symboleihin kuuluu merialuksia, hirviöitä, jättikatkarapuja, aurinko- ja kuukuvioita sekä kaikenlaisia olentoja, jotka tuovat mieleen keskiajan uskomuksia maailman äärilaidoista ja universumin rakenteista. Grafiikan laatu on korkea – kynttilän lämpöinen liekki ja laivan ikkunan läpi pöydälle laskeutuva valo luovat ainutlaatuista tunnelmaa. Samaa voi kertoa myös äänimaailmasta, joka on harvinaisen elävä, sillä taustalla kuuluu jatkuvasti meren ääniä ja jännittäviä musiikkiefektejä.

Bonustoiminnot

1429 Uncharted Seas -pelin bonusmerkkinä toimii värikäs kompassi. Kun saat kolme bonusmerkkiä, bonuspeli käynnistyy ja mahdollisuutesi voittoon kasvavat huomattavasti. Kolmen kompassin kombo tuo sinulle kymmenen ilmaista kierrosta. Neljä kompassia tarkoittaa 20 ilmaispyöräytystä, kun taas viisi bonusmerkkiä antaa sinulle jo päätä huimaavat 50 vapaakierrosta. Aarre on lähellä! Laajenevana jokerina tässä kolikkopelissä on lippulaiva, joka voi tulla keskeisille kiekoille ja korvaa kaikki paitsi bonusmerkit. Jokerin mukana merestä ilmestyy lohikäärme tai sitä muistuttava, hauskasti toteutettu merihirviö, joka nostaa laivan korkealle ilmaan. Jokeri laajenee vain silloin, kun se on osana voittavaa panoslinjaa. Käynnistä uusi peli ja käytä hyväksesi nämä huikeasti tuottavat kierrokset ja bonukset.

Hyvät puolet

Thunderkickin meriseikkailupelissä näkyy, että valmistaja on todellakin ottanut huomioon äänimaailman ja grafiikan luoman tunnelman sekä voittojen laadun. Ulkoasusta täytyy mainita, että alkuanimaatio on elävä ja laadukas, mutta itse asiassa koko peli on niitä täynnä. Korkealaatuinen grafiikka takaa, että voit osallistua aarrejahtiin melkein minkä vaan laitteen avulla. Tämä valtameriseikkailu on kaukana klassisista, joskus tylsistä ja toistuvista sloteista.

Ei ole liikaa sanottua, että tämä kolikkopeli ei ole pelkästään mahdollisuus rikastua, vaan viihtyisä tapaa viettää aikaa. Bonuspelitoiminnot ovat selkeästi esillä ja pelin antamien ilmaiskierrosten lukumäärä on ensiluokkaista. Palautusprosentti on älyttömän korkea muiden slottien nähden ja varsinkin bonustoimintojen avulla pelistä voi löytyä varsinainen rahasampo.

Huonot puolet

1429 Uncharted Seas -hedelmäpelistä ei löydy progressiivista jättipottia, mikä olisi erittäin hyödyllistä. Tämän lisäksi peruspelin voitot ovat yleensä keskitasoa, vaikka toki bonustoiminnot, ilmaiskierrokset ja hurja palautusprosentti parantavat voiton mahdollisuuksia. On mahdollista, että koska pelissä ei ole erityisiä voittokertoimia eikä myöskään jackpotia, se ei ole vielä kovin suosittu ja näin ollen sen omaperäisyys ei voi loistaa niin kuin pitäisi.

Voi tässä myös mainita sen, että Thunderkick on ainakin vielä tänä päivänä melko tuntematon ja pienehkö peliyhtiö, jonka markkinointi ei varmaankaan vielä tavoittanut niin suurta yleisöä kuin sen pitäisi – mutta toivottavasti tässäkin tapauksessa korkea laatu puolustautuu ja pärjää markkinoilla muiden pelien joukossa.

Yhteenveto

Meri ja historialliset teemat ovat olleet jo melko kauan esillä muillakin pelituottajilla, mutta siitä huolimatta 1429 Uncharted Seas -kolikkopeli on paljon mielenkiintoisempi ja paremmin toteutettu kuin monet muut vastaavanlaiset slotit. Kiekot näkyvät kauniisti suunnitellulta kartalta, jossa sinua houkuttelevat mukaan upeat keskiajan laivat, merenneidot ja salaperäiset symbolit. Vastaavaa tunnelmaa on vaikea löytää toisista peleistä. Korkeat voittomahdollisuudet tarjoavat hurjaa jännitystä ja tuovat uudenlaista mielekkyyttä pelaamiskokemukseen. Bonustoiminnot ja suuri määrä ilmaiskierroksia auttavat sinua löytämään sinun aarteesi.

Tämä kolikkopeli on mahdollisuuksia täynnä, joten anna kompassin johdattaa sinut ja laivasi rikkauksien ääreen. Yllätyt varmasti voitoistasi, mutta myös siitä, kuinka hauskaa ajanviettoa 1429 Uncharted Seas tarjoaa.