Fisticuffs

Johdanto

Fisticuffs on värikäs, nyrkkeilyyn perustuva 10 -voittolinjan kolikkopeli, joka toimii NetEnt-ohjelmistoalustalla. Pelin hauskuus perustuu wild-hahmoihin. Sen kaunis grafiikka sisältää useita hauskoja nyrkkeilijähahmoja, kuten Straight Wildin, jonka tunnistaa hatusta, sekä Diagonal Wildin, jonka tunnistat muhkeista viiksistä. Löydät myös Stacked Wildin nyrkkeilijähahmon, jossa sana ”Wild” ilmestyy uudelleenpyöritysten aikana. Näitä merkkejä edustavat kaksi nyrkkeilijää, jotka joutuessaan toistensa viereen vierekkäisille radoille aktivoivat bonuskierroksen, jossa on mahdollista voittaa suurempia ja mehukkaampia palkintoja. Pelaajat ovat tervetulleita kokeilemaan tätä interaktiivista kolikkopeliä ilmaiseksi tai valita minkä tahansa NetEnt-kasinon verkosta ja pelata peliä oikealla rahalla. Sana “Fisticuffs” tulee viktoriaanisten herrasmiesten suosikkiharrastuksesta eli tavasta sovitella pienet riidat nyrkkitappeluiden avulla.

Erityisen hauskaa Fisticuffs-pelissä on wildit, jotka mahdollistavat voitot. Nyrkkeily teemana on hauska ja peli onnistuu hyvin vangitsemaan lajin kuolemattoman glamourin. Pelin äänet ovat hauskoja eivätkä häiritse liikaa. Retrohenkisyys on kenties slotin hauskin ominaisuus – siitä on karsittu pois turhat valot ja ylimääräiset äänet, kun taas hahmoihin on panostettu ja ne näyttävät piirroskuvamaisilta. Peli ei etene liian nopeaan tahtiin ja sitä voi pelata, jos nauttii hieman rauhallisempien kolikkopelien pelaamisesta. Peliä pystyy pelaamaan niin pienillä kuin suurillakin panoksilla, joten se soveltuu monenlaisille pelaajille. Hauska piirre on myös aplodit ja taputukset, jotka syntyvät, kun voitto osuu kohdalle. Slotti on oikein miellyttävä ja mukaansa tempaava.

Panokset ja voittolinjat

Peli muodostuu viidestä rullasta ja kolmesta vaakatason linjasta. Yhteensä mukana on 10 mahdollista voittolinjaa, jotka näkyvät myös ruudussa. Pelaajan on mahdollista saada voittolinjat näkyviin klikkaamalla niitä, jotta voittolinjojen hahmottaminen helpottuu etenkin silloin, kun pelaaja on tarttumassa peliin ensimmäistä kertaa. Pelissä pyörivät symbolit ovat nyrkkeilynmaailmasta tuttuja, mutta eniten kannattaa toivoa wild-hahmoja, jotta pääsee paremmin voitolle. Panosta voi asettaa laajalla skaalalla välillä 20-200, minkä lisäksi on mahdollisuus vielä määrittää pelattavan kolikon arvo, joka vaihtelee välillä 0,01-1,00. Tämä voi aluksi näyttäytyä sekavalta, mutta rahallinen kokonaispanostus ja kierroksen hinta näkyvät vielä erikseen ruudun alalaidasta. Kyseisen malliseen panostusjärjestelmään on päädytty, koska tällä tavalla Fisticuffs imitoi nyrkkeilyn maailmaa.

Ulkoasu ja teema

Teema ottaa selkeästi mallia nyrkkeilystä ja tarkemmin viktoriaanisista nyrkkitappeluista, joissa herrasmiehet sopivat erimielisyyksiään nyrkein. Graafisesti Fisticuffs huokuu retrohenkeä – värit ovat miellyttävät ja pastellimaiset. Symbolit ovat riittävän tarkat eivätkä silmät väsy pelaamiseen. Pelistä puuttuu turhat valot ja välke, mikä usein häiritsee joitain pelaajia. Wildit on helppo tunnistaa siitä, että niitä on kahta eri tyyppiä: yksi lihava nyrkkeilijä ja toinen laiha. Äänimaailmaltaan musiikki on miellyttävää ja pelistä puuttuu turhat, ylimääräiset äänet, eivätkä ne sovikaan pelin henkeen. Pianonsoitto sopii peliin ja joka kerta, kun ruudulle ilmestyy wild, kuulee siitä erityisen äänen. Voitosta raikuu kuitenkin raikuvat aplodit, mikä tietenkin tuntuu hyvältä aina, kun voitto osuu kohdalle.

Bonustoiminnot

Pelissä on mahdollisuus erilaisiin bonuksiin, mikä onkin yksi syy, miksi peliä kannattaa pelata. Wildit toimivat korvaavina symboleina muille ja yhdistettyinä tavallisiin merkkeihin on mahdollista voittaa helpommin. Voittoja on mahdollista saada samaan aikaan usealta eri voittolinjalta – teoriassa siis jopa kaikilta kymmeneltä. Kahden wildin osuessa vierekkäin, on edellytykset suurempaan bonukseen. Tällöin wild-symbolit lukittuvat ruudulle ja pelaaja voittaa uusintakierroksen. Pelissä ei ole mahdollista ansaita ilmaiskierroksia, mutta wildien sattuessa vierekkäin ja lukittuessa on tilaisuus suurimpaan voittoon, koska wildit korvaavat myös muita symboleita. Fisticuffsin voi pelata myös siten että automatisoi pelaamisen, tällöin pelaajan ei tarvitse joka kerta käynnistää peliä itse, vaan peli pyörii automaattisesti halutun kierrosmäärän.

Hyvät puolet

Pelissä hienointa on sen teema ja retromainen ulkoasu. Se etenee sopivan verkkaisesti, muttei kuitenkaan liian nopeasti – siitä on karsittu pois kaikki turhat häiriötekijät. Äänet eivät ole häiritseviä, vaan niitä on juuri sopivasti. Äänet saa myös tarpeen mukaan kytkettyä pois päältä, jos ääniin kyllästyy tai ei tietyillä hetkillä kaipaa mitään ylimääräisiä ääniä. Panostuksen voi asettaa suhteellisen vapaasti ja peliä voi pelata niin pienillä kuin suurillakin panoksilla. Wildit ovat aina hauskoja ja kahden wildin osuessa vieretysten on tällöin ylimääräisellä kierroksella mahdollisuus saavuttaa voittoja helpommin. Pelin voittologiikka on helppo oppia hyvinkin nopeasti. Slotti on tarkoituksella tehty selkeästi helpoksi ja miellyttäväksi pelata.

Bonuksia voisi olla enemmän

Wildejä voisi olla pelissä lisää, sillä tällä hetkellä niitä on vain kahta erilaista. Tämä tekisi pelaamisesta viihdyttävämpää. Bonuksia voisi ansaita mielellään myös muillakin tavoin kuin vain wildejä keräämällä. Nyrkkeilyteemaa voisi myös kehittää vielä ja peliin voisi lisätä enemmän teemaan liittyviä pieniä introja tai bonuksia, jotka tekisivät pelaamisesta viihdyttävämpää ja hauskempaa. Usein kolikkopelejä pelaa helpommin myös silloin, kun saatavilla on enemmän erilaisia bonuksia, ja Fisticuffissa on saatavilla vain ylimääräisiä kierroksia. Peliin voi, näiden puitteiden takia, kyllästyä nopeasti, ellei satu olemaan nyrkkeilyn suuri ystävä tai sitten vain pitää erityisen paljon pelin teemasta. Slotti ei siis välttämättä vakiinnuta paikkaansa kuumimpien suosikkien joukossa.

Yhteenveto

Fisticuffs on kymmenen voittolinjan retromainen, viktoriaanisen nyrkkitappelun maailmaan sijoittuva jännittävä kolikkopeli, jossa panosta voi asettaa suhteellisen vapaasti. Pelissä bonukset muodostuvat erilaisista wild-hahmoista. Slottia ei ole vaikea opetella ja sen maailmaan pääsee sukeltamaan hyvin nopeasti. Grafiikaltaan kolikkopeli on yksinkertainen ja siitä on karsittu pois kaikki turha. Pelin symbolit ovat selkeitä ja yksinkertaisia. Se soveltuu kaikenlaisille pelaajille ja etenkin niille, jotka eivät kaipaa liian nopeaa etenemistä. Musiikki on miellyttävää eikä lainkaan häiritsevää, tarvittaessa sen saa kuitenkin pois päältä. Panosta on mahdollista asettaa vapaasti, joten peli soveltuu kaiken tasoisille pelaajille. Slottia voi suositella pelaajille, jotka innostuvat retrohenkisestä teemasta ja nauttivat yksinkertaisista ja hauskoista kolikkopeleistä. Ei muuta kuin peli pyörimään!